7. Vypuštění SIGMA mužů

Poslední zápas sezóny a podařilo se nám ho zakončit jak jinak, než ve velkém.

Do tohoto utkání jsme nastoupili v lehkém oslabení, kdy nenastoupila naše brankářská jednička Tomáš Konečný a byl zastoupen Tomášem Hýblem. Přestože se jednalo o jeho první zápas v bráně, předvedl výkon za který by se nestydět ani Petr Čech. Zápas začal z naší strany velice silně a po pár minutách vstřelil první branku Jan Dvořák po rohovém kopu od Františka Fouska.

Hru se nám dařilo krásně držet, ale nastal jeden rychlý protiútok od soupeře, který skončil míčem v naší bráně. Pár minut na to následoval další a do poločasu jsme odcházeli se skórem 2:1 pro soupeře.

Druhý poločas jsme měli hned několik šancí, ale chybělo nám je proměnit. Do naší brány padl další gól, takže jsme se rozhodli nastoupit ve hvězdné sestavě, které se povedlo hned skórovat – střelec Petr Šimek. Chyběl pouze jeden gól na dorovnání, ale v oslabení jsme obdrželi čtvrtý gól. Do oslabení jsme se dostali po žluté kartě Jana Bureše, který se snažil jednu získat celou sezónu a konečně se mu to podařilo.

Velice důležitý zápas, který rozhodoval o tom, zda si příští sezónu zopakujeme v 3. lize a nebo budeme v lize čtvrté. Utkání pro nás skočilo prohrou, takže postup do 4. ligy je pro nás jistý. Ale to vůbec nevadí, protože všechny SIGMY začínají od nuly a zkratky neberou. Ve čtvrté lize jsme měli, jako nový tým, hrát již tuto sezónu, ale nějakým důvodem jsme začali o ligu výše. Nám 4. liga vůbec nevadí, protože od příště postupujeme jen výš a výš.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás přišli podpořit, Anežce Zemenové za krásné fotografie a moderátorům, kteří měli na starost livestream utkání.

Velké poděkování patří Yaně Makuhkině od které celý tým obdržel medaile s oceněním Best Team Ever People’s choice. Této ceny si velice vážíme, stejně jako Yaničce samotné. Kterou bereme jako důležitou součást našeho celku již od prvního týmového zasedání v Clubu 001.

Za tým TJ SIGMA Rodeo

Marketingový ředitel, PR manažer, Tiskový mluvčí

František Fousek